درباره دانشکده کشاورزی

معرفی دانشکده

فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان از سال 1370 آغاز و پس از گذشت دو دهه، در حال حاضر نقش کلیدی را در آموزش کشاورزی در استان کردستان ایفا می کند.
حضور بیش از 70 عضو هیات علمی جوان و توانمند به صورت تمام وقت در گروههای آموزشی مختلف، امکانات آزمایشگاهی، مزارع و گلخانه‌های تحقیقاتی طیف گسترده‌ای از فعالیت های آموزشی و پژوهشی را در زمینه های مختلف کشاورزی موجب شده است.
در حال حاضر دانشکده کشاورزی در 8 گروه آموزشی شامل گروههای علوم دامی، زراعت و اصلاح نباتات، گیاهپزشکی، علوم باغبانی، علوم و مهندسی آب، علوم و مهندسی خاک، مهندسی بیوسیستم و اقتصاد کشاورزی در مقاطع کارشناسی (12 رشته)، کارشناسی ارشد (23 رشته) و دکتری (8 رشته)  فعال و مبادرت به پذیرش دانشجو می‌نماید.
مزارع تحقیقاتی دانشکده
دانشکده کشاورزی در راستای تحقق اهداف خود در زمینه تربیت نیروی متخصص بخش کشاورزی در استان اقدام به ایجاد مزارع و مجتمع‌های تحقیقاتی نموده است.
مزرعه تحقیقاتی دهگلان
مزرعه آموزشی تحقیقاتی دهگلان به مساحت 50 هکتار در فاصله 40 کیلومتری شرق شهرستان سنندج  و در مجاورت اتوبان سنندج ـ همدان واقع شده است. این مزرعه در حال حاضر مجهز به دو حلقه چاه عمیق جهت تأمین آب اراضی زراعی و یک حلقه چاه نیمه عمیق جهت تأمین آب شرب مزرعه و همچنین مجموعه مرغداری می‌باشد. شش هکتار از اراضی زراعی جهت انجام طرح‌های پژوهشی اعضای هیات علمی و پایان‌نامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی اختصاص یافته و ساختمان اداری و مرغداری در محوطه‌ای به مساحت 2 هکتار احداث گردیده‌اند. مجموعه مرغداری شامل دو واحد مرغداری تخم‌گذار و گوشتی جهت انجام کارهای پژوهشی اعضای هیات علمی و پایان‌نامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. در ساختمان اداری دو آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهان زراعی و آزمایشگاه علوم دامی جهت انجام بخشی از مطالعات آزمایشگاهی دانشجویان احداث شده است.
مجتمع آموزشی تحقیقاتی دوشان
مجتمع دوشان با مساحت کلی 11 هکتار در سال 1376 خریداری و شروع بکار نمود. این مجتمع مجهز به سه حلقه چاه و دو استخر می باشد. در این مجتمع یک گاوداری به مساحت 2 هکتار با ظرفیت آن 60 راس احداث شده است. گاوداری دارای سالن‌های نگهداری دام، زایمان، شیردوشی و جایگاه انفرادی گوساله می باشد. سالن شیر دوشی آن به صورت سیستم خوشه‌ای  6 راسی است.
حدود 9 هکتار از مجتمع دوشان جهت آموزش دانشجویان رشته‌های مختلف و برگزاری عملیات کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در بخشی از این 9 هکتار نیز کشت یونجه، گندم و ذرت علوفه‌ای صورت می گیرد.
گلخانه
مجموعه گلخانه‌های  دانشکده شامل سه تونل پلی‌کربنات به متراژ هر کدام 330 متر مربع در مجموع به متراژ 1000 مترمربع در سال 1383 احداث شد. یک تونل آن به کشت هیدروپونیک با محصول توت فرنگی، تونل دیگر به کشت گل‌ها و گیاهان زینتی و تونل سوم به کشت محصولات گلخانه‌ای (خیار و گوجه فرنگی) اختصاص یافته است. دانشجویان کارشناسی ارشد نیز پایان‌نامه خود را در این گلخانه ها اجرا می‌کنند.
یک گلخانه تحقیقی دیگر با متراژ 200 متر و شیب دو طرفه شمالی ـ جنوبی دارای 6 اتاق فعال در سال 1380احداث گردید که در این گلخانه نیز طرح‌های پژوهشی اعضای هیات علمی و پایان‌نامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی اجرا می شود.