درباره دانشکده هنر و معماری

استان کردستان با جمعیت 1493645 نفر (طبق سرشماری سال 1390)، دارای پیشینه تاریخی درخور توجه و فرهنگ بسیار پرباری است. تنوع قومی و فرهنگی، فرهنگ محلی و فولکلور پربار و رنگارنگ، و محیطی زیبا و سرشار از رمز و راز خلقت، چشمه زلالی است که همواره در طول تاریخ سرچشمه هنر اصیل و ناب بوده است.
افزون بر این، فرهنگ عمومی پذیرا و مردمانی با ذوق و سلیقه و استعداد، این دیار را به مثابه دیاری فرهنگی، سرآمد و مثال‌زدنی در زمینه‌های گوناگون هنری کرده است. کردستان در سرزمین پهناور ایران به فرزندان هنرمند فراوانی می‌بالد که از گذشته تا کنون در عرصه‌های فرهنگی و هنری همچون موسیقی، نقاشی، نگارگری، پیکرتراشی، تذهیب و معرق و مجسمه‌سازی و خط و معماری زیباترین آثار را آفریده‌اند. از این روست که کردستان و مرکز آن سنندج توان‌های بالفعل و بالقوه فراوانی برای راه‌اندازی مراکز هنری و به ویژه مراکز آموزشی داشته است.

از سالهای نخستین راه‌اندازی دانشگاه کردستان، برپایی دانشکده هنر و معماری آرزوی بسیاری از مردم، صاحبنظران، هنرمندان، مدیران و دانشگاهیان بوده است و با یاری خداوند بزرگ و چند سال تلاش پیوسته مسئولان دانشگاه سرانجام  دانشکده هنر و معماری در دی ماه سال 1392 راه‌اندازی شد.

در حال حاضر دانشکده هنر و معماری دارای رشته‌های مهندسی معماری (کارشناسی و کارشناسی ارشد) و مهندسی شهرسازی (کارشناسی) و برنامه‌ریزی شهری (کارشناسی ارشد) است که در آینده نزدیک رشته گرافیک نیز به آن افزوده خواهد شد. در حال حاضر برنامه توسعه 10 ساله دانشکده در حال تدوین است که در این برنامه بر اساس نیازها و توان‌های بومی و سیاست‌ها و راهبردهای دانشگاه، استان و کشور، راه‌اندازی چندین رشته جدید در مقاطع مختلف در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، در نظر است دانشکده هنر نقشی پررنگ در آفرینش و تقویت هنر بومی و فولکلور و هنر اصیل ایرانی -  اسلامی و معماری و شهرسازی نوین ایفا کند و رسالت خود در را در جهانی پر از هنرواره‌های پر زرق و برق، تلاش در بازآفرینی هویت فرهنگی و هنر اصیل و بومی می‌داند.

ساختمان دانشکده هنر و معماری مطابق با استانداردهای طراحی فضاهای آموزشی و اختصاصی جهت رشته‌های آموزشی این دانشکده و طراحی و با هویت ویژه دانشکده هنر و معماری، طراحی و ساخته شده است. در سال 1392 فاز نخست این دانشکده با مساحت مجموع 4600 متر مربع بهره‌برداری رسیده و ساخت فازهای 2 و 3 با مساحت حدود 4000 متر مربع در برنامه دانشگاه کردستان قرار دارد.

فاز 1 دانشکده که اکنون به بهره‌برداری رسیده، شامل 6 آتلیه و کارگاه ترسیم و طراحی، یک سایت رایانه، یک کارگاه مصالح و ساخت، 2 کلاس ویژه دانشجویان ارشد، 4 کلاس ویژه دانشجویان کارشناسی، یک سالن دفاع از پایان‌نامه و تمرین هنری، یک سالن بزرگ همایش و یک نمایشگاه  ویژه نمایش آثار هنری است. فضاهای مدیریتی، گروه‌های آموزشی و اتاق‌های اعضا هیات علمی از دیگر بخش‌های ساختمان به شمار می‌آید.