معاون پژوهش و فناوری دانشگاه: دانشگاه کردستان نیم درصد از خروجی علمی ایران را به خود اختصاص داده است
یکشنبه، 24 بهمن 1395
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خروجی علمی این دانشگاه را معادل نیم درصد خروجی علمی در همه جهان دانست و افزود: در سال 2015 ایران 40 هزار سند علمی داشته است که 300 تا 400 مورد معادل نیم درصد آن در دانشگاه کردستان بوده است.
حسن بیورانی شامگاه شنبه (23 بهمن) در برنامه تلویزیونی گفتمان که به صورت زنده از سیمای مرکز کردستان در خصوص بررسی چالش‌ها و ظرفیت‌های دانشگاهی ایران و پیشرفتهای آموزش عالی بعد از انقلاب اسلامی ، پخش شد، با اشاره به اهمیت نیروی انسانی در هر جامعه‌ای، اظهار کرد: نیروی انسانی یک از مهمترین منابع هر جامعه‌ای است که باید برای توانمند کردن و با کیفیت کردن آن، برنامه ریزی شود.
وی افزود: بسیاری از کشورهای پیشرفته کنونی فاقد منابع زیرزمینی هستند اما باتوانمند کردن و بهره گیری از نیروی انسانی، به موقعیت کنونی دست یافته‌اند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با تاکید بر اهمیت پژوهش در رشد جامعه، عنوان کرد: بی توجهی به پژوهش و همچنین نیروی انسانی مانع پیشرفت جامعه ما شده است که دانشگاه‌ها باید برای رفع این مشکل تلاش کنند.
وی تصریح کرد: دانشگاه کردستان تمام تلاش خود را برای انجام این رسالت به کار گرفته است و در سال‌های اخیر در زمینه تحقیق و پژوهش به جایگاه خوبی دست یافته است.
بیورانی خروجی علمی دانشگاه کردستان را نیم درصد خروجی علمی در همه جهان دانست و افزود: در سال 2015 ایران 40 هزار سند علمی داشته است که 300 تا 400 مورد معادل نیم درصد آن در دانشگاه کردستان بوده است.
وی بر ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت تاکید کرد و گفت: ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی در کردستان وجود دارد که با بهره گیری از آنها می‌توان این ارتباط را تقویت کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه عنوان کرد: دانشگاه به تنهایی نمی‌تواند این ارتباط را ایجاد کند بلکه باید مدیریت منطقه‌ای و استانی نیز برای این مهم تلاش کنند.
وی عدم ارتباط فاکتورهای توسعه را یکی از دلایل توسعه نیافتگی دانست و تاکید کرد: بخش‌های صنعت و مدیریت کلان استان باید خود را موظف به انجام پژوهش‌های واقع بینانه کنند تا بتوان ارتباط مناسب و موثری بین بخش‌های مختلف توسعه ایجاد کنند.
بیورانی با اشاره به اینکه توجه به این امر تنها بر عهده دانشگاه نیست، خاطرنشان کرد: اهمیت پژوهش باید از مقاطع ابتدایی و پایه‌ای برای دانش آموزان آموزش داده شود و به عنوان یک فرهنگ در جامعه مرسوم شود.
وی در پایان یادآور شد: باید هدفمندتر از گذشته در راستای بهره گیری از توانمندی‌های استان با همکاری مدیریت استان و بخش‌های مختلف صنعت و سایر ادارات سرمایه گذاری کنیم.

منبع: روابط عمومی