نشست خبری رئیس دانشگاه کردستان با اصحاب رسانه برگزار شد
سه‌شنبه، 12 آذر 1398
نشست خبری رئیس دانشگاه کردستان با اصحاب رسانه برگزار شد
دکتر رحمت صادقی به مناسبت فرا رسیدن روز 16 آذر نشست خبری با حضور اصحاب رسانه و هیئت رئیسه ی دانشگاه کردستان برگزار و در آن به ارائه گزارش و عملکرد دانشگاه کردستان از منظر پژوهشی، آموزشی، دانشجویی، فرهنگی و بین المللی پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، دکتر رحمت صادقی در نشست خبری که به مناسبت 16 آذر روز دانشجو برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن این روز اظهار داشت: به منظور ارتباط بهتر نخبگان دانشگاهی با نخبگان حوزه اجرا و بخش خصوصی، شبکه دانشگاه و جامعه راه‌اندازی شده تا مبنایی برای توسعه پایدار در بستر توسعه علمی باشد.
رئیس دانشگاه کردستان افزود:  این شبکه سه کارگروه زیر مجموعه دارد و اتاق فکری برای ترسیم نقشه راه دستگاه‌های اجرایی و جامعه محسوب می‌شود.
وی رویکرد دانشگاه کردستان در زمینه مسئولیت‌پذیری اجتماعی را مبتنی بر تاثیرپذیری و اثرگذاری بر جامعه برشمرد و افزود: به دنبال توسعه پایدار استان با بهره‌گیری از ظرفیت برگزاری کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی در تمام ابعاد هستیم.
وی به موفقیت‌های دانشگاه کردستان در رتبه‌بندی‌ جهانی اشاره کرد و یادآور شد: این دانشگاه برای نخستین بار در سیستم رتبه‌بندی جهانی تایمز در بین یک‌هزار و 396 دانشگاه جهان در رتبه 601 تا 800 ایستاد و در بین 40 دانشگاه ایرانی حاضر در این رتبه‌بندی جایگاه 21 وجایگاه 8 در بین دانشگاه های جامع کشور را به خود اختصاص داد.
رییس دانشگاه کردستان با اشاره به اقدامات انجام شده برای ارتقا وجهه بین‌المللی این مرکز آموزش عالی گفت: با 30 دانشگاه جهان تفاهم نامه داریم که چهار دوره مشترک با این دانشگاه‌ها در سال‌جاری برگزار شده است.

صادقی به استقبال ویژه دانشجویان خارجی به ویژه از  اقلیم کردستان عراق برای ادامه تحصیل در دنشگاه کردستان اشاره کرد و افزود: هم اکنون 492 دانشجوی خارجی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه کار تبادل استاد، دانشجو و کارمندان دانشگاه کردستان با دانشگاه‌های اروپایی در کشورهای اتریش، فرانسه و اسپانیا آغاز شده است، اضافه کرد: امسال مجوز اعزام 15 دانشجو، چهار استاد و سه کارمند را داریم و پارسال هم 16 استاد و دانشجو با این کشورها تبادل شد.

رییس دانشگاه کردستان با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی این دانشگاه یادآور شد: در کنار پژوهش‌های بنیادی برای توسعه مرزهای دانش به پژوهش‌های کاربردی منطبق با نیازهای جامعه توجه ویژه‌ای می‌شود.
صادقی به فعالیت 10 پژوهشکده و یک قطب علمی بازآفرینی و بهسازی شهری در دانشگاه کردستان اشاره کرد و افزود: 13 مجله پژوهشی در دانشگاه منتشر و 19 طرح پژوهشی را در گراندهای بین‌المللی در دست اجرا داریم.
وی تاکید کرد: چهار هزار مقاله خارجی در مجلات معتبر بین‌المللی و سه‌هزار و 200 مقاله در مجلات داخلی در طول تاریخ فعالیت دانشگاه کردستان به چاپ رسیده است.

رییس دانشگاه کردستان اظهار داشت:  به دلیل کم بودن تعداد دانشگاه‌ها در استان و همچنین سهمیه بومی گزینی استان، داوطلبان کردستانی شانس کمتری برای قبولی در دانشگاه‌های مطرح دارند.
صادقی با بیان اینکه دانشگاه کردستان 30 درصد جمعیت دانشجویی استان را پوشش می‌دهد، اضافه کرد: بومی‌گزینی لطمه بزرگی به توسعه علمی استان زده که سهم بودجه‌ای دانشگاه را هم تحت تاثیر قرار داده که در تلاش هستیم ردیف بودجه‌ای مستقلی را در برنامه بودجه برای دانشگاه کردستان بدست بیاوریم.
وی گفت: سرانه دانشجویی در کشور به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت، چهار هزار و 530 دانشجوست که این تعداد در کردستان 2 هزار و 691 نفر است.
رییس دانشگاه کردستان درباره سرانه بودجه هم تاکید کرد: این مبلغ به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت 120 هزار تومان در کشور و سرانه کردستان 80 هزار تومان است.
صادقی با بیان اینکه هم اکنون در دانشگاه کردستان هشت دانشکده وجود دارد، افزود: در حال حاضر 11 هزار و 200 دانشجو در دانشگاه کردستان مشغول به تحصیل هستند که نسبت تعداد دانشجویان در مجموع در مقایسه با سال گذشته 600 نفر افزایش یافته است.
وی درباره رشته‌های تحصیلی این دانشگاه هم یادآور شد: 56 رشته کارشناسی، 30 رشته دکترا و 114 رشته کارشناسی ارشد در این دانشگاه فعال است.
صادقی از خبرنگاران هم به عنوان بخشی از بدنه اجرایی کشور نام برد و افزود: بدون حضور اصحاب رسانه، بسیاری از کارهای اجرایی اثربخشی و تاثیرگذاری لازم را نخواهد داشت.
دانشگاه کردستان 400 عضو هیات علمی، 18 استاد تمام، 100 دانشیار، 282استادیار و 600 مدرس مدعو دارد.
این دانشگاه فعالیت مستقل خود را از سال 1370 آغاز کرده 168 هزار متر مربع وسعت آموزشی و رفاهی  و 17 هزار مترمربع هم در دست ساخت دارد.

منبع: روابط عمومی دانشگاه کردستان