برگزاری دومین جلسه مشترک دانشگاه کردستان و دانشگاه آویرو پرتغال در حوزه علوم پایه
سه‌شنبه، 3 تیر 1399
دومین جلسه مشترک دانشگاه کردستان و دانشگاه آویرو پرتغال در راستای ایجاد تعاملات بین‌المللی در حوزه علوم پایه، با حضور تعدادی از مسؤولین دو دانشگاه و نمایندگان گروه‌های آموزشی طرفین به‌صورت مجازی برگزار شد.

این جلسه در راستای شناسایی ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دو دانشگاه در حوزه علوم پایه و امکان برقراری همکاری‌های مشترک در قالب برگزاری دوره‌ها و همایش‌‌ها، انجام پروژه‌های تحقیقاتی مشترک و برنامه تبادل دانشجو، استاد و کارمند در روز دو‌شنبه مورخ 99/04/02 از ساعت 13:00 تا 15:00 برگزار گردید. از طرف دانشگاه کردستان در این جلسه، معاون پژوهشی و فناوری، مدیر امور بین‌الملل، مدیر دانشجویان بین‌الملل، معاون پژوهشی دانشکده علوم، کارشناسان امور بین‌الملل، نمایندگان گروه‌های آموزشی دانشکده علوم پایه (شیمی، فیزیک، ریاضی، آمار، علوم زیستی و علوم زمین) و همچنین نماینده گروه فیزیک دانشکده علوم پایه و مهندسی بیجار حضور داشتند.

در ابتدا، مدیران جلسه دکتر قباد شفیعی مدیر امور بین‌الملل دانشگاه و دکتر نیال پاور مسوول بین‌المللی‌سازی دانشگاه آویرو به معرفی نمایندگان حاضر در جلسه پرداختند و سپس توضیحاتی در مورد ظرفیت‌ها و جایگاه علمی دو دانشگاه ارایه نمودند.

در آغاز جلسه، دکتر کیومرث کرمی معاون پژوهش و فناوری، به نمایندگی از دانشگاه کردستان ضمن خوشآمدگویی به حاضرین جلسه و تشکر از برگزارکنندگان، از برگزاری جلسات مشترک دو دانشگاه استقبال نمودند. ایشان با اشاره به پتانسیلهای موجود دو دانشگاه، بر توسعه روابط علمی و همکاری‌های دو جانبه مابین دو دانشگاه تاکید نمودند.

پس از سخنرانی دکتر کرمی، دکتر شفیعی و دکتر پاور به ترتیب به معرفی پتانسیلها و توانایی‌های دو دانشگاه و همچنین زمینه‌های موجود برای همکاری پرداختند. در ادامه نمایندگان گروه‌های آموزشی دو دانشگاه به معرفی توانمندی‌ها، رشته‌ و گرایش‌های موجود، آزمایشگاه‌ها و تجهیزات، گروه‌های پژوهشی و اعضای هیات علمی حوزه خود پرداختند.

دکتر خیر‌اندیش مدیرگروه و استاد فیزیک دانشگاه کردستان، توضیحاتی در مورد 4 گروه پژوهشی موجود در گروه فیزیک و حوزه‌های تحقیقاتی هرکدام از اعضای گروه ارایه کردند. از طرف دانشگاه پرتغالی نیز دکتر ویتور آمرال به حوزه‌های مطالعاتی و همکاری‌های تحقیقاتی بین رشته‌ای گروه فیزیک اشاره نمودند و بر علاقمندی این گروه برای توسعه همکاری‌ها تاکید کردند.

سپس نماینده گروه شیمی دانشگاه آویرو دکتر سانیا ونتورا استاد تمام این گروه، توضیحاتی در خصوص پتانسیلهای این گروه، همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و امکانات آزمایشگاهی و تحقیقاتی و ظرفیت‌های علمی دانشگاه آویرو ارایه نمودند. از طرف دانشگاه کردستان، دکتر عبدالله سلیمی استاد تمام گروه شیمی به معرفی اعضای هیات علمی و 6 گروه پژوهشی موجود پرداختند. همچنین این دو استاد گروه شیمی در مورد آزمایشگاه‌های موجود در دو دانشگاه و نحوه همکاری تبادل نظر کردند.

در ادامه جلسه، خانم مارتا اولیویرا مدیر امور بین‌الملل دانشگاه آویرو درباره در نظرگرفتن حمایت مالی برای تبادل3 استاد/کارمند (از طرف دانشگاه کردستان) و 2 استاد (از طرف دانشگاه پرتغالی) توضیحاتی را ارایه نمودند. مقرر گردید دفاتر امور بین‌الملل دانشگاه‌ها برای تعیین حوزه‌های مورد نظر برنامه تبادل و تنظیم قرارداد در ارتباط نزدیک باشند.

دکتر جوز سانتز از گروه علوم زمین دانشگاه پرتغالی با اشاره به تعداد بالای دانشجویان ایرانی در مقطع دکتری و پسادکتری و پتانسیل‌های موجود، نسبت به توسعه همکاری‌های تحقیقاتی دو دانشگاه اظهار امیدواری نمودند. همچنین دکتر سانیا ونتورا استاد گروه شیمی بر پتانسیلهای موجود برای همکاری در حوزه‌های بین‌ رشته‌ای و بصورت خاص حوزه تحقیقات دریایی تاکید نمودند.  در ادامه دکتر سیروس فتحی‌منش از گروه آمار و دکتر مراد احمد نسب از گروه ریاضی اطلاعاتی در ارتباط با حوزه‌های مطالعاتی در دانشگاه کردستان و امکان همکاری‌های دوجانبه ارایه نمودند. دکتر شهرام سعیدی معاون پژوهشی دانشکده علوم نیز با اشاره به پتانسیلهای موجود دانشگاه، بر توسعه همکاری‌ها دوجانبه تاکید کردند.

در پایان جلسه، دکتر شفیعی و دکتر پاور ضمن تشکر از حضور و توجه حاضرین در جلسه، بر اشتراک‌گذاری فایلهای تهیه شده دو دانشگاه و ارتباط گروههای آموزشی به منظور توسعه ارتباطات بیشتر تاکید کردند.

دانشگاه آویرو که در سال 1972 تاسیس شده است، با بیش از 13000 هزار دانشجو و 1100 عضو هیات علمی در جمع 150 دانشگاه جوان جهان و 5 دانشگاه برتر کشور پرتغال قرار دارد. در ادامه این جلسه و جلسه برگزار شده هفته گذشته در حوزه مهندسی، چهارشنبه 4 تیرماه جلسه مشابهی با حضور نمایندگان حوزه‌های علوم انسانی، ادبیات و هنر برگزار خواهد شد.

منبع: مدیریت امور بین‌الملل

مدیریت امور بین‌الملل